Mijn eerste weg naar ‘beter’, was uitvinden wat ik beter niet meer kon eten en vooral wel kon eten. Door vele redenen, die nog niet onomstotelijk bewezen zijn, kunnen wij, de mensheid, niet eten wat we willen zonder consequenties. Meestal omdat deze producten/gerechten ons ziek maken. In ieder geval zorgen dat we niet optimaal vitaal blijven.

Mijn lichaam is duidelijk: eet je het toch? Dan zorg ik dat afvalstoffen op je spieren gaan zitten. Tot je wil luisteren. Hier kwam ik achter toen iemand anders me hielp dit uit te zoeken. Het bleek dat ik veel voedingsmiddelen niet goed verteerde. Wat zorgde dat deze ‘afvalstoffen’ zoals dierlijke eiwitten door mijn bloedbaan gingen tot ze ergens op mijn spieren bleven hangen. Een klein voorbeeld van wat het lichaam je kan laten voelen. 

Twintig jaar geleden waren er nog niet de technieken van nu, inmiddels is het niet zo moeilijk om dit uit te zoeken. Mocht je niet optimaal fit zijn, Altijd moe of stijf? Wolken in je hoofd? Migraine? Obstipatie, of juist altijd diarree? Laat een test doen. 

Dit zorgde voor een levensveranderende situatie voor mij. Nu twintig jaar verder blijkt dat het altijd een uitdaging blijft, het zijn de keuzes die ik maak die het verschil zijn. 

Een lang verhaal, maar hier kort, want ik heb maar een tip: Laat je bloed nakijken op eventuele intoleranties én leef ernaar. Want kennis is waardeloos als je er niets mee doet,  ‘zegt ze vol zelfvertrouwen’, ook al maak ik ook vaak de verkeerde keus, het wordt wel steeds beter. Zeker de laatste jaren waarin allergieën en intoleranties de gewoonste zaak van de wereld zijn geworden, is de uitdaging minder groot. 

      ‘Wanneer je het weet, kun je niet meer terug naar niet weten’

 

Tip 21: Een goed onderzoek is de EMB-bloedtest. 


EMD = Energetische Morfologische Bloedtest die verschillende verstoringen/problemen in het lichaam kan aantonen!